Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

GATE9 ANTIFA - 15/12/2010

 
Αδέλφια της Θύρας 9, τιμημένε πράσινε λαέ,
Πάγια αρχή της οργανωμένης μας κερκίδας είναι ο αγώνας ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό και τους κοινωνικούς διαχωρισμούς από όπου και αν προέρχονται. Η ραγδαία έξαρση των πιο πάνω φαινομένων σε συνδυασμό με την ανίατη ασθένεια του νησιού μας τον εθνικισμό συνθέτουν ένα επικίνδυνο σκηνικό και γιγαντώνουν το αίσθημα της αναγκαιότητας για δράση και αντίδραση όπου και όποτε χρειάζεται. 


Η Θύρα 9 μπολιασμένη με το ιδανικό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έχει μάθει να στέκεται πάντα μπροστά στον αγώνα για κοινωνική αλλαγή και δράση.Η ριζοσπαστικοποίηση της δράσης μας και η εξάπλωση της σε διάφορους τομείς της κοινωνίας θεωρείται άμεση και επιτακτική ανάγκη για την αντιμετώπιση των ρατσιστικών κρουσμάτων που όλο και αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου.
Με γνώμονα τα πιο πάνω και με φάρο τους αγώνες των εκδιωχθέντων και κατατρεγμένων Ομονοιατων του παρελθόντος, η Θύρα 9 φιλοξενεί στο Fan Club στις 15 Δεκεμβρίου και ώρα 7:30, κοινή εκδήλωση του οργανωμένου μας συνόλου με την ΚΙΣΑ και το περιοδικό ΑΝΑΤΡΟΠΗ. Η εκδήλωση εμπίπτει μέσα στο πλαίσιο του ALERTA Action Month με θέμα τον αγώνα ενάντια στον καπιταλισμό και περιλαμβάνει την προβολή ταινίας/ντοκιμαντέρ με τίτλο ‘Capitalism: a love story’ του διακεκριμένου σκηνοθέτη Michael Moore.
Η ταινία εξετάζει το καπιταλιστικό Αμερικανικό παράδειγμα και την οικονομική κρίση, που αναπόφευκτα επέρχεται μέσα από ένα σύστημα φτιαγμένο για να εξυπηρετεί τους λίγους. Το περιεχόμενο του ντοκιμαντέρ είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ίδια την παγκόσμια πραγματικότητα συμπεριλαμβανομένου και της Κύπρου, αφού ο καπιταλισμός με το πέρασμα του χρόνου ισοπεδώνει κάθε πτυχή της κοινωνίας.
Το πιο πάνω είναι ευδιάκριτο μέσα και από τον χώρο που εμείς αγαπάμε περισσότερο, το ποδόσφαιρο. Η μεταμόρφωση του ποδοσφαίρου και η αλλοίωση του λαϊκού του χαρακτήρα είναι αποτέλεσμα του ίδιου του καπιταλισμού που εισβάλλει μέρα με τη μέρα πιο πολύ μέσα στην καθημερινότητα μας και βεβηλώνει τα ιδανικά μας.
Ο αγώνας της Θύρας 9 δεν περιορίζεται εδώ, αφού στόχος μας είναι η ανάπτυξη ενός συνόλου με ανησυχίες πέραν των οπαδικων. Θέλουμε ένα σύνολο με κοινωνική δράση και πρόσωπο, ένα σύνολο στέγη των απανταχού αδικημένων και περιφρονημένων της Κυπριακής κοινωνίας. Η Θύρα 9 με την βοήθεια της ΚΙΣΑ εξαγγέλλει την απόφαση μας για παροχή δέκα δωρεάν εισιτηρίων σε μετανάστες σε κάθε εντος αγώνα της αγαπημένης μας ομάδας ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Όραμα μας η απαλλαγή από κάθε αίσθημα ξενοφοβίας ανάμεσα στον κόσμο της ομάδας και η δημιουργία μιας αλληλέγγυας συνείδησης με τους μετανάστες που ζουν στη Κύπρο. Επιβάλλεται να νιώσουν οι μετανάστες πως μέσα στην σαπίλα της κοινωνίας υπάρχουν κάποιοι που στέκονται μαζί τους, επιβάλλεται να δημιουργηθεί παρέμβαση μεταξύ μας!!
ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ – ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ – REFUGEES WELCOME

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου